EMERGE Projesi Staj Programı'na katılım sağladık.
Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen ve Ege Üniversitesi'nin ortağı olduğu EMERGE Projesi Staj Programı'na katılım sağladık. Gerçekleştirdikleri projeleri ve özverili çalışmaları için tüm stajyer arkadaşlarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz. EMERGE, girişimcilik ekosisteminden gelen destek ile kaliteli eğitime erişimi artırarak mühendislik alanında çalışan başarılı kadın girişimcileri artırmayı amaçlayan bir Erasmus+ projesidir. 59 stajyer ve 26 firma katılımında 5 tema (mühendislik, araştırma, pazarlama&satış, yönetim, sosyalmedya&reklam) kapsamında gerçekleşen online staj programı 1-30 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.
"Şantiyeler ve Koronavirüs" webinerini gerçekleştirdik.
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin organizasyonunda düzenlenen "Şantiyeler ve Koronavirüs" web semineri 28 Nisan 2020 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmnanı ve Y. İnşaat Mühendisi Mutlu Burak PAKSOY ve Şirket Müdürümüz Y. Çevre Mühendisi Özgün ANDİÇ'in katılımında gerçekleştirilmiştir. Web seminerinde; COVID-19 ve etkileri, şantiyelerde COVID-19 yönetimi, Risk ve Kontrol Planının hazırlanması, kişisel koruyucu donanımların seçimi ve şantiyelerde alınacak tedbirler ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Aşağıdaki linklerden web seminerini izleyebilirsiniz: Birinci Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=S4z1iI3hd8g İkinci Bölüm: https://www.youtube.com/watch?v=ZSzoDT3_co0
EXERGY ile iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarımıza başladık.
Jeotermal türbin üretiminde sektörün liderlerinden olan EXERGY Turkey Turbin Enerji Teknolojileri AŞ Kemalpaşa Fabrikası'nda Şubat 2020 ayı itibariyle iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarımıza başladık.
İzmir Özel EKOL Hastanesi de KARMA İSG'yi seçti.
İzmir Özel EKOL Hastanesi iş güvenliği hizmetlerinin yerine getirilmesi için KARMA İSG'yi seçti. Şubat 2020 ayı itibariyle İzmir Özel EKOL Hastanesi ve bağlı iştiraklerinin iş güvenliği hizmetleri çalışmalarına başladık.
Otomotiv sektörünün liderlerinden GATES ile çalışıyoruz.
Dünya'nın en büyük otomotiv kauçuk üreticilerinden olan GATES'in İzmir Kemalpaşa Üretim Tesisi'nde patlamadan korunma dokümanı çalışmalarına Aralık 2019 ayında başladık.
İnşaatlarda İş Güvenliği Semineri'ni Manisa'da gerçekleştirdik.
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen "İnşaatlarda İş Güvenliği Semineri" Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde 10 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Seminere İMO İzmir Şubesi İSİG Komisyonu'ndan Mutlu Burak Paksoy, Mehmet İsmail Caran ve şirket müdürümüz Özgün Andiç sunumlarını, Gaziantep'te gerçekleşen iş kazasında hayatını kaybeden Korkut Küçükcan anısına gerçekleştirmiştir.
ISO 45001 İç Tetkikçi Eğitimi - İzmir
Eğitim Hedefi: ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kurulumu ile ilgili temel bilgileri açıklamak ve ISO 45001:2018 yönetim sistemine dayalı süreçlerin etkinliğini, yeterliliğini ve sürekliliğini değerlendirmek, denetleyebilmek ve raporlamak için gerekli becerileri geliştirmektir. Katılımcı Profili: Üst ve orta kademe yöneticiler, mühendisler, teknik elemanlar, kalite yönetim temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri Eğitim Tarihleri: 12-13 Ekim 2019 Eğitim Yeri: Karma İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Salonu, Bayraklı-İZMİR Eğitmen: Özgür ÇATALKAYA İnşaat Mühendisi - ISO 45001 Baş denetçisi Detaylı bilgi için info@karmaisg.com veya +90(232) 435 87 85
Schneider Elektrik Manisa Fabrikası'nda patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımızı tamamladık.
Schneider Elektrik AŞ Manisa Fabrikası'nda gerçekleştirmiş olduğumuz patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımızı tamamlayarak, yönetim sunumunu gerçekleştirdik. Müşterimiz Schneider Elektrik AŞ'ye ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
OSGB yetki belgemizi aldık
KARMA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15 Mayıs 2019 tarihinde ortak sağlık güvenlik birimi olarak yetkilendirilmiştir.
Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
İzmir Endeks Okuma ve Kesme&Açma işleri 1. grup eğitimleri 11 Mayıs 2019 tarihinde Gediz Elektrik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.
Bunge Gıda ile çalışmalarımıza başladık.
32 ülkede faaliyet gösteren Dünya'nın en büyük yağlı tohum, nebati yağ ve küspe üreticisi olan ve Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi sıralamasında 72. şirket olma başarısını gösteren Bunge Gıda ile çözüm ortağı olarak çalışmalarımıza başladık.
Rönesans İnşaat Karşıyaka AVM Projesi patlamadan korunma dokumanı revizyon çalışmalarımızı tamamladık.
Rönesans İnşaat Karşıyaka AVM Projesi patlamadan korunma dokumanı revizyon çalışmalarımızı tamamladık.
İş Güvenliğinde Liderlik ve ISO 45001 İSG Yönetim Sistemleri semineri gerçekleşti.
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İSİG Komisyonu'nun düzenlemiş olduğu ve şirket müdürümüz Sn. Özgün Andiç'in ve Sn. M.İsmail Caran'ın sunmuş olduğu "İş Güvenliğinde Liderlik" ve "ISO 45001 İSG Yönetim Sistemi" semineri gerçekleşmiştir. Desteklerinden dolayı İMO İzmir Şubesi yönetimine ve İSİG Komisyonu Başkanımız Sn. Mutlu Burak Paksoy'a teşekkür ederiz.
Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri Uşak'da gerçekleşti.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir ve Uşak Şubeleri ve Uşak İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, şantiye şefinin sorumlulukları ve denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı toplantı 7 Aralık 2018 tarihinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Karma İş Sağlığı ve Güvenliği kurucularından Özgün Andiç, "Şantiyelerdeki Tehlikeler ve Alınacak Önlemler" sunumu ile seminere katkıda bulunmuştur.
Türkerler Gama da Karma İSG'yi tercih etti..
Türkerler Gama İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü Projesi sosyal tesisler patlamadan korunma dokümanı hazırlama ve danışmanlık çalışmalarımız devam etmektedir.
Ege Yapı Endüstrisi Zirvesi'nde Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri
1 Kasım 2018 tarihinde Ege Yapı Endüstrisi Zirvesi'nde, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri", İMO İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyon Başkanı Sn. Mutlu Burak Paksoy ve Karma İş Sağlığı Güvenliği yöneticisi Sn. Özgün Andiç tarafından gerçekleştirilmiştir.
Tarımsal Gıda AŞ patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımız devam ediyor.
Tarımsal Gıda AŞ patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımız devam ediyor.
Yeni mezun inşaat mühendisleri ile iş güvenliği üzerine konuştuk.
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Yeni Mezun İnşaat Mühendisleri Mesleğe Hazırlık Kursu"nun son gününde, "Şantiyelerde 5 Büyük Tehlike" konulu sunum 9 Ağustos 2018 tarihinde Sn. Özgün ANDİÇ tarafından gerçekleştirilmiştir.
Aydın KET işleri iş güvenliği denetimlerimiz devam ediyor.
Aydın KET (Küçük Ek Tesisler) işleri iş güvenliği denetimlerimiz devam etmektedir.
Soma Çimento Fabrikası'nda enerjilendirme işleri güvenlik denetimini gerçekleştirdik.
Haziran 2018 ayı içerisinde Soma Çimento Fabrikası'nda enerjilendirme işleri güvenlik denetimini gerçekleştirdik.
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi danışmanlık hizmetlerimiz devam ediyor.
Sektörün liderlerinden Bir İzmir OSGB ile ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kurulumu ve süreç iyileştirme danışmanlık ve eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.
Ekoten Tekstil AŞ patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımızı tamamladık.
Ekoten Tekstil AŞ Torbalı Fabrikası'nda patlayıcı atmosfer oluşabilecek alanlar için değerlendirmelerimizi TS EN 60079-10-1:2015 ve TS EN 60079-10-2:2015 standartları uyarınca gerçekleştirdik.
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimleri
Eğitimin Amacı İşyerindeki potansiyel patlayıcı ortamların tespit edilmesi, yanıcı gaz, buhar ya da toz salım kaynaklarının belirlenmesi, bu salım kaynaklarının muhtemel sıklığı ve süresine bağlı olarak her kaynak için salım debisi ve derecesinin belirlenmesi, havalandırma ya da seyrelme koşullarının ve etkinliğinin tayin edilmesi, tehlikeli bölge tipinin ve genişliğinin belirlenmesi Eğitim sonunda katılımcı TS EN 60079-10-1 ve TS EN 60079-10-2 standartlarına (2015 versiyonu) uygun şekilde patlamadan korunma dokümanı hazırlayabilir. Hedeflenen Katılımcı Şantiye, işletme, fabrika, üretim şefleri, mühendisleri, teknisyenler, iş güvenliği uzmanları Eğitim Süresi Toplam 2 gündür. (16 saat) Eğitim Tarihleri Eğitim tarihlerimiz için bilgi talebini info@karmaisg.com ya da +90 232 435 87 85 Belgelendirme Tüm katılımcılarımıza "Eğitim Katılım Belgesi" verilmektedir. Eğitim Ücreti 500 TL + KDV(%18) Eğitim İçeriği ATEX patlamaları nedir Patlamadan korunma ile ilgili yasal mevzuat ve ilgili standartlar TS EN 60079-10-1:2015 patlayıcı gaz ortamlar standardı Kapsam Tanımlar Standardın metodolojisi Salım kaynaklarının tespit edilmesi Salım debisi ve derecesinin belirlenmesi Havalandırma ve seyrelme koşullarının belirlenmesi...
TMGD Sınavına Hazırlık Çalıştayı - 27&28 Nisan 2018
28 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı sınavına hazırlık amacıyla konu tekrarlarının ve deneme sınavlarının gerçekleştirileceği TMGD sınavına hazırlık çalıştayı 27 ve 28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Konu anlatımları ve deneme sınavları ADR 2017'ye uygun olarak gerçekleştirilecektir. Sınav tarihine 2 gün kala gerçekleştirilecek olan çalıştay grubumuza en fazla 8 kişi katılabilmektedir. Kayıtlar başvuru tarihine göre alınacaktır. Çalıştay Programı: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı sınavına hazırlık Çalıştay Tarihi: 27&28 Nisan 2018 Çalıştay Saatleri: 10:00 - 18:00 Ücret: 250 TL+KDV / kişi Eğitmen: Özgün ANDİÇ - TMGD Eğiticisi (Belge No: TMGDE/105) Çalıştay Adresi: Karma İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Salonu, Bayraklı - İzmir Ön kayıt işlemini İLETİŞİM sayfamızda bulunan formu doldurarak ya da +90 232 435 8785 nolu telefonu arayarak yapabilirsiniz.
7-8 Nisan 2018 Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi - İZMİR
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi İzmir'de 7-8 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecektir. 2 günlük eğitim sonunda, katılımcılarımıza eğitim katılım belgesi verilecektir. Eğitimde örnek bir patlamadan korunma dokümanı uygulaması yapılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-10-2 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim gruplarımız en fazla 10...
İSG profesyonellerinin teknik eğitim programına başladık.
İSG profesyonellerinin teknik eğitim programına Riskomer OSGB iş güvenliği uzmanları ile başladık. İlk eğitimimiz olan "İSG mevzuatı açısından hazırlanacak belgeler" 7 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İki haftalık periyotlar ile gerçekleştireceğimiz şirket içi farkındalık ve teknik eğitim programımız yıl sonuna kadar devam edecektir.
24-25 Mart 2018 Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi - İZMİR
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi İzmir'de 10-11 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecektir. 2 günlük eğitim sonunda, katılımcılarımıza eğitim katılım belgesi verilecektir. Eğitimde örnek bir patlamadan korunma dokümanı uygulaması yapılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-10-2 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim gruplarımız en fazla 10...
3 Mart 2018 "İskelelerde Güvenlik Gereksinimleri" eğitimimizi tamamladık.
3 Mart 2018 iskelelerde güvenlik gereksinimleri eğitimimizi gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.
10-11 Mart Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi - İZMİR
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi İzmir'de 10-11 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecektir. 2 günlük eğitim sonunda, katılımcılarımıza eğitim katılım belgesi verilecektir. Eğitimde örnek bir patlamadan korunma dokümanı uygulaması yapılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-10-2 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim gruplarımız en fazla 10...
Duyar El Aletleri patlamadan korunma dokümanı çalışmalarımızı tamamladık.
Duyar El Aletleri AŞ'nin Çanakkale Biga'da bulunan üretim tesisindeki patlayıcı atmosfer oluşabilecek alanlar için değerlendirmelerimizi TS EN 60079-10-1:2015 standardı uyarınca gerçekleştirdik. Rapor sonuçlarına istinaden revizyon çalışmalarına firma tarafından başlanmıştır.
3 Mart 2018 İskelelerde Güvenlik Gereksinimleri Eğitimi
İskelelerde Güvenlik Gereksinimleri Eğitimi, özellikle boru tipi ve sistem iskelelerinin TS EN 12811-1 standardı gerekliliklerine uygun kurulmasından, bu iskelelerde güvenli şekilde çalışılmasından ve sökülmesinden sorumlu olan ya da denetleme görevi olan çalışanlar için uygundur. Eğitim içeriği, iskele çalışmalarındaki genel tehlikeler, iskele tipleri, iskeleler ile ilgili yasal mevzuat, genel iskele elemanlarının tanıtılması, TS EN 12811-1 standardı genel gereklilikleri, TS EN 12811-1 standardı iskele yapısal tasarım gereklilikleri, iskele kurulumu öncesi hazırlıklar ve kontroller, iskelelerin ankrajlanması (bağlanması), iskele güvenli kurulum yöntemleri, iskele çalışmalarında emniyet kemeri kullanımı başlıklarından oluşmaktadır. Eğitim gruplarımız en fazla 10 kişi olmakta ve sonuca yönelik, verimli ve etkin bir eğitim politikası izlemekteyiz. Eğitim sonunda tüm katılımcılarımıza eğitim katılım belgeleri verilecektir. Ayrıca işyerlerine özel eğitimlerimiz bulunmaktadır. Eğitim Programı: İskelelerde Güvenlik Gereksinimleri Eğitimi Eğitim Tarihi: 3 Mart 2018 Eğitim Saatleri: 10:00 - 18:00 Eğitim Ücreti: 200 TL+KDV / kişi Eğitim Adresi: Karma İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Salonu, Bayraklı - İzmir Ön kayıt işlemini İLETİŞİM sayfamızda bulunan formu doldurarak ya da +90 232 435 8785 nolu telefonu arayarak yapabilirsiniz.
İMO İzmir Şubesi'nde "İnşaat İşlerinde Tehlikeler" seminerini gerçekleştirdik.
Karma İş Sağlığı Güvenliği kurucu ortaklarından Özgün Andiç'in sunmuş olduğu "İnşaat İşlerinde Tehlikeler" semineri, 8 Şubat 2018 tarihinde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde gerçekleştirilmiştir. Seminerin gerçekleştirilmesindeki katkı ve desteklerinden dolayı başta İMO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gürkan Erdoğan ve ekibine ve İMO İzmir Şube İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu Başkanı Sn. M.Burak Paksoy ve ekibine teşekkürü borç biliriz. Sunumun videosuna buradan ulaşabilirsiniz.
3-4 Şubat 2018 PKD hazırlama eğitimimizi gerçekleştirdik.
3-4 Şubat 2018 patlamadan korunma dokümanı hazırlama eğitimimizi gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.
Rönesans Teknik İnşaat Karşıyaka AVM Projesi patlamadan korunma dokümanı ve eğitimlerini tamamladık.
Rönesans Teknik İnşaat AŞ Karşıyaka AVM Projesi patlamadan korunma dokümanı ve çalışan eğitimlerini tamamladık.
3-4 Şubat 2018 PKD Eğitimi - İZMİR
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi İzmir'de 3-4 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenecektir. 2 günlük eğitim sonunda, katılımcılarımıza eğitim katılım belgesi verilecektir. Eğitimde benzin istasyonları için örnek bir patlamadan korunma dokümanı uygulaması yapılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-20-1 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim...
İnşaat İşlerindeki Tehlikeler ve Güvenli Çalışma Teknikleri Eğitimi
Ülkemizde ekonominin lokomotifi olma vasfını taşıyan inşaat sektörü, yaşanan ölümlü iş kazaları ile de birinci sıralarda yer almaktadır. Yapı sektöründe yaşanan iş kazalarının en önemli kök nedeni ise bilgi ve tecrübe eksikliğidir. Hazırlamış olduğumuz eğitim programımızda, inşaat sürecindeki tüm genel iş kalemlerinde karşılaşılan tehlikeler ve bu tehlikelere karşı alınması gereken çözüm önerileri, üç boyutlu görseller, fotoğraflar ve videolar ile desteklenerek anlatılmaktadır. Eğitim gruplarımız en fazla 10 kişi olmakta ve sonuca yönelik, verimli ve etkin bir eğitim politikası izlemekteyiz. Eğitim sonunda tüm katılımcılarımıza katılım belgeleri verilecektir. Ayrıca işyerlerine özel eğitimlerimiz bulunmaktadır. Eğitim Programı: İnşaat İşlerindeki Tehlikeler ve Güvenli Çalışma Teknikleri Eğitimi Eğitim Tarihi: 6 Ocak 2018 Eğitim Saatleri: 10:00 - 18:00 Eğitim Ücreti: 0(232) 4357887 nolu telefondan size özel teklifimizi alabilirsiniz. Eğitim Adresi: Karma İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Salonu, Bayraklı - İzmir p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Arial; color: #666666; -webkit-text-stroke: #666666} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {font: 14.0px Arial; font-kerning: none; color: #323333; -webkit-text-stroke: 0px #323333} Ön kayıt işlemini İLETİŞİM sayfamızda bulunan formu doldurarak ya da +90 232 435 8785 nolu telefonu arayarak yapabilirsiniz.
16-17 Aralık 2017 PKD Eğitimi - İZMİR
Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi İzmir'de 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecektir. 2 günlük eğitim sonunda, katılımcılarımıza eğitim katılım belgesi verilecektir. Eğitimde benzin istasyonları için örnek bir patlamadan korunma dokümanı uygulaması yapılacaktır. 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-20-1 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim...
Güvenli Kaldırma Operasyonları ve Sapanlama Teknikleri Eğitimi
Kaldırma operasyonlarında yaşanan kazalar, inşaat projelerinde veya işletmelerde ciddi hasarlara neden olabilmektedir. Bu tip kazalar büyük bir çoğunluğu engellenebilr kazalardır ve bilgi ve tecrübe eksikliği nedeniyle yaşanmaktadır. Peki ya bizler, denetlemekle yükümlü olduğumuz personellerin ne kadar doğru çalıştığını biliyor muyuz? Eğitim Programı: Güvenli Kaldırma Operasyonları ve Sapanlama Teknikleri Eğitimi Eğitim Tarihi: 23 Aralık 2017 Eğitim Saatleri: 10:00 - 18:00 Hedeflenen Katılımcı: İş güvenliği profesyonelleri, şantiye&vardiya mühendisleri ve teknikerleri, supervizörler, formenler, kontrol, denetim ve işletmeden sorumlu diğer teknik personeller Eğitim Bedeli: 175 TL + KDV Eğitim Adresi: Karma İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Salonu, Bayraklı - İzmir Eğitim İçeriği: Temel mühendislik prensipleri Donanımların kaldırma kapasiteleri Yükün değerlendirilmesi Yükün dengesi ve stabilitesi Kaldırma düzenekleri Bağlama teknikleri Sapan kapasiteleri Kaldırma operasyonlarındaki genel tehlikeler Vinç tipleri Vinçlerin periyodik kontrelleri Vinçlerin kurulumu Kaldırma donanımları ve kontrol yöntemleri Kaldırma planı ve uygulaması Kaldırma esnasında güvenlik tedbirleri
2-3 Aralık 2017 PKD Eğitimi - İSTANBUL
6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu ve 1999/92/EC sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konseyi Direktifine paralel olarak hazırlanmış olan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik"in 10. maddesi uyarınca, parlayıcı ve/veya yanıcı maddelerin hava ile yaptıkların karışımları bağımsız olarak patlayıcı ortam oluşturma ihtimali olan işyerlerinde Patlamadan Korunma Dokümanı hazırlanması zorunludur. Patlamadan Korunma Dokümanı'nın temelini oluşturan tehlikeli bölge hesaplamaları, patlayıcı gaz ortamlar için TS EN 60079-10-1 standardı ve patlayıcı toz ortamlar için TS EN 60079-20-1 standardına göre yapılmakta ve tehlikeli bölge haritaları ile birlikte raporlanmaktadır. İlgili standartlar 2015 yılı Aralık ayında revize edilmiş olup, önceki versiyonlarında belirtilen metodoloji tamamen değişmiştir. Bu nedenle, eski versiyonlara göre hazırlanmış olan patlamadan korunma dokümanlarının da 2015 versiyonuna göre revize edilmesi gereklidir. Karma İş Sağlığı Güvenliği olarak, güncel standartlara uygun olarak hazırlanmış olan eğitim programımıza katılımlarınızı bekliyoruz. Eğitim gruplarımız en fazla 10 kişi olmakta ve sonuca yönelik, verimli ve etkin bir eğitim politikası izlemekteyiz. Bu sayede tüm katılımcılarımızın eğitim sonrasında patlamadan korunma dokümanını hazırlayabilir duruma gelmesini hedeflemekteyiz. Eğitim sonunda tüm katılımcılarımıza katılım belgeleri verilecektir. Eğitim...
PKD Hazırlama Eğitimi gerçekleştirildi. (İZMİR)
11-12 Kasım 2017 tarihlerinde Karma İSG eğitim salonunda gerçekleştirilen Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitimi'ne katılan tüm katılımcılarımıza eğitim belgeleri verildi. Tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, başarılar dileriz.
Yeni yerimizde sizlerleyiz!
15.09.17 - KARMA İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Denetim Danışmanlık, Rodkar İş Merkezi - Çınarlı - Konak / İzmir'de yeni ofisinde faaliyetlerine başlamıştır.
Web sayfamız yayında..
06.10.17 - KARMA İş Sağlığı ve Güvenliği www.karmaisg.com adresinde yayına başlamıştır.